ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ F.A.Q.                ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:


1.Πόσο αναγκαία είναι σήμερα η εκπαίδευση σε καινούργιους Τομείς και Δεξιότητες?

α. Στην σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών γύρω μας παρατηρείται πολλά επαγγέλματα να φθάνουν στο τέρμα του κύκλου τους αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς ουσιαστικά εκτός της παραγωγικής διαδικασίας.

β. Ειδικά στον εμπορικό τομέα αλλα και στη παροχή υπηρεσιών αλλάζει ριζικά το επιχειρηματικό τοπίο. Το σκηνικό αυτο ειναι πολυ ποιο έντονο στις χώρες που βιώνουν οικονομική κρίση χωρίς να εξαιρούνται και η χώρες με ποιο σταθερή οικονομία.

γ. Σε όλα τα κράτη οι ανάγκες δεν παύουν και αναδύονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που παρέχουν τις ιδιες υπηρεσίες με εντελώς διαφορετικό τρόπο και πολυ ποιό προσαρμοσμένο στις συγχρονες ανάγκες.

δ. 'Οσοι είναι ανοικτοί σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται την ραγδαιότητα των αλλαγών προσανατολίζονται στις νέες δραστηριότητες που αναδύονται.

ε. Η ανάγκη λοιπόν εκπαίδευσης στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι απόλυτα απαραίτητη για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων που θα εγγυηθούν την επιτυχία των εκπαιδευμένων.2. ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ  ΕΓΩ???  

α.  Οι νέες δεξιότητες διδάσκονται μέσω πρακτικής εφαρμογής από την πρωτη στιγμή και απευθύνονται σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν χρειάζονται πτυχία, ειδικές γνώσεις ή προυπηρεσία ή οποιοδήποτε "τυπικό "προσόν.

β. Τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα βασίζονται απόλυτα στην αποτελεσματικότητα. Οι εκπαιδευτικές σειρές είναι απόλυτα προσαρμοσμένες ώστε να βισίζονται σε μάθηση μέσω βιωματικών εμπειριών ώστε να διασφαλίζεται η επιτυχία εκείνων που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να ασχοληθούν στους νέους αυτούς τομείς.

γ.   Σε διεθνές επίπεδο πάνω από μισό δις ανθρωποι επέλεξαν τα τελευταία 10 χρόνια να δραστηριοποιηθούν στις νέες αυτές επιχειρηματικές δραστηριότητες, και από αυτούς πάνω από 150.000 στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε λοιπόν περίτρανα πως οι περισσότεροι απο αυτούς πέτυχαν χωρίς τυπικά προσόντα αλλά γιατί είχαν ισχυρή ΑΠΟΦΑΣΗ και πλήρη και συνεχή εκπαίδευση.

δ. Η εκπαίδευση που αφορά στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες διαφέρει απο την κλασσική εκπαιδευση γιατί ειναι σχεδιασμένη για επίτευξη στόχων και αποτελεσμάτων. Συνολικά οι περισσότερες σύγχρονες επιχειρηματικές προοπτικές δεν βασίζονται στην αρχική επένδυση κεφαλαίων αλλά στην τεχνογνωσία και στην επένδυση χρόνου. Το επίπεδο της εκπαίδευσης εξασφαλίζει μέσα απο την παραγωγική διαχείριση του χρόνου γρήγορα και χειροπιαστά αποτελέσματα.

ε.  Ανεξάρτητα τι επάγγελμα κάνατε πριν, ανεξάρτητα απο τα τυπικά σας προσόντα, ανεξάρτητα απο την σημερινή οικονομική σας κατάσταση,  με μοναδικό εφοδιο την ισχυρή απόφαση σας και την σύγχρονη εκπαίδευση έχεται σημαντικές δυνατότητες να είστε επιτυχημένοι στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες3. Ποιό είναι ακριβώς το αντικείμενο της Ακαδημίας και το κόστος εκπαίδευσης? 

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το μύνημα και το ενδιαφέρον σου.  Πιστεύω οτι συμφωνείς πως υπάρχουν πολλοί που σήμερα εχουν καταλάβει οτι δεν πάει άλλο με την κατάσταση και ψάχνουν να κάνουν κάτι καινούργιο. Κάτι δικό τους γιατί γνωρίζουν ότι αξιζουν παραπάνω απο τα 400 ευρώ. 
Νομίζω επίσης πως συμφωνεις οτι οι περισσότεροι αν όχι σχεδόν όλοι απο αυτούς που θέλον να ξεκινήσουν κάτι start up δεν έχουν ούτε κεφάλαιο ούτε πρακτική εκαπιδευση. Οχι απλα για να ξεκινήσουν αλλα ούτε καν για να ψάξουν να βρουν τι θα μπορούσαν να κανουν.  
Για να σου δώσω όμως μια καταρχήν απάντηση στην ερώτηση σου, και υποθέτοντας πως διάβασες οσα γραφουμε στο blog μας, είμαστε μια ομάδα που ουσιαστικά κάνουμε 2 πράγματα. 
1. Το πρωτο είναι εφόσον κάποιος δηλώνει οτι είναι ενδιαφερόμενος ως υποψήφιος Νέος Επιχειρηματίας να του παρουσιάζουμε μια επιχειρηματική δραστηριότητα με απαίτηση επένδυσης σε χρόνο και όχι σε αρχικό κεφάλαιο και 
2. Δεύερο να τον εκαπιαδεύουμε πρακτικά κατά την έναρξη, την εξέλιξη και την σταθεροποίηση της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας του και πάλι με πρακτική εκπαίδευση πανω στην άσκηση της δραστηριότητας του όπου όμως και εδω η εκπαίδευση απαιτεί όχι κόστος αλλα τον χρόνο του. 
Η δε αμοιβή μας έρχεται μόνο εφόσον επιτύχει και μάλιστα έρχεται τμηματικά σε βάθος χρόνου όπου παραμένουμε δίπλα του συνεχίζοντας την εκπαίδευση σε ποιο προχωρημένα θέματα που πλέον είναι απαραίτητα για να συμβαδίζουν με την συνεχή  εξέλιξη της επιχείρησης του.
Δεν υπάρχουν σχόλια: